Det kan vara svårt att vara ärlig i vad kroppen och sinnet säger. Det är viktigt att ta sig själv på allvar när det gäller signaler om att det är för mycket.

Första steget är alltid gentemot dig själv. Respekt, omtanke och kärlek för det du klarar av och när det blir för mycket.

Jag hamnade precis där, när känslan av att nu är det inte bra, nu kan jag inte hantera situationen på ett sätt som är hälsosamt.

Där och då fick jag gå igenom vad som va för mycket och vilka möjligheter jag hade att ändra på det.

Steg två i detta fallet är att vara ärlig mot människor i min omgivning som kunde hjälpa mig med lösningar. Och i mitt fall så blev jag hörd och fick omedelbar hjälp.

Det kan för många kanske kännas självklart att det går till så. Men för mig är det en stor tacksamhet som värmer. Att bli sedd, hörd och tagen på allvar inte bara utav mig själv utan sedan av andra också. Dubbelt upp!!! Och jag fick hjälp med situationen OCH värmen från omtanken – ja, det blir också dubbelt upp!!!

Tänk så annorlunda min dag hade varit om jag inte vågat säga hur jag mådde och kände mig. Och tänk om jag bara fortsatt försöka klara allt själv…vem vet hur jag skulle må då.

Detta ger mig ännu större grund i tanken att allt börjar med mig själv. Det finns ingen som hör mig om jag inte själv lyssnar och tror att jag är värdig att lyssnas på.

Livet kommer alltid fortsätta ge mig möjligheter att växa. Som person, arbetstagare, kollega, medmänniska, vän, dotter och inte minst som mamma.

Våga vara sann, våga vara sårbar, våga vara du. Livet går upp och ner.

Kärlek till er alla!

Kategorier: Okategoriserade

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *