Det har varit en av de hårdare, jobbigare dagarna på länge… kanske inte rent psykiskt men längesedan jag var så trött – hela jag. Att jag säger jobbigast på länge är för att idag orkade jag inte hålla tron och hoppet uppe på att det går över – inte som jag har kunnat. Det är många gånger jag känt hopplöshet men när jag äntligen hittat lösningen så släpper tröttheten. Så är inte fallet idag. Tröttheten sitter kvar. Orken börjar ta slut.

Och ja så går livet – upp och ner. Hade jag inte känt mig så som jag gör nu så hade jag heller inte uppskattat alla de dagar då jag har mer ork, mer hopp, mer tro på att det blir bättre.

Den insikten hjälper mig att trots allt känna ödmjukhet och tacksamhet inför livet och de prövningar jag får. Att vara ”snäll” mot mig själv nu idag, här ikväll är viktigare än någonsin. Att välja se styrkan jag har de andra dagarna, att välja ha förståelse för att jag får vara trött idag. Det är superviktigt. Annars blir det snabbt en nedåt spiral… så jag väljer tala snällt till mig själv, kanske ställa frågan vad jag behöver just nu.

Det ger mig lite distans. Då kan jag se allt jag är tacksam för. Allt jag har lyckats med fram till nu. Allt jag lärt mig på vägen. Och i det kan jag hitta styrka. Styrka att välja det jag mår bra av. Styrka att vara rädd om mig själv. Gott föder gott. Va rädd om dig själv så kommer det bättre dagar.

Jag säger inte att det är lätt att välja ta distans och se det från andra sidan, jag säger att det är värt jobbet att göra det.

Självrespekt, självkänsla och kärlek till sig själv, det ger ett bättre utgångsläge för att må bra och ha bra dagar.

Så med det vill jag säga, tänk goda tankar om dig själv. Du hör dem!

Kategorier: Okategoriserade

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *